sherbimi-i-veres-restorant-panorama-maminas

Sherbimi i veres eshte nje detaj kyc qe ne restorant Panorama ne Maminas ofron per ju.

Shërbimi i verës në një restorant nuk ka pse të jetë i komplikuar, kështu që për të gjithë ata që hasin vështirësi në shërbim, ja ku kemi një shkrim te shkurter i cili sqaron dhe detajet më të vogla të këtij procesi.

 1. Ruajtja e verës në temperaturat e duhura të shërbimit
  • Vera e bardhë dhe roze’ shërbehen të ftohta.
  • Vera e kuqe shërbehet me temperaturën e dhomës.
  • Hapeni verën e kuqe menjëherë pas prezantimit tek klienti për të siguruar që të marrë “frymë”.
 2. Hapja e shishes së verës
  • Përdorni hapësen e quajtur “Miku i kamarierit” (shih foto këtu).
  • Hiqni mbrojtësen e tapës me pjesën e mprehtë të hapëses (thikën e vogël).
  • Futeni hapësen në pozicionin dhe thellësinë e duhur.
  • Poziciononi kapësen e hekurt në pozicionin e ngritjes dhe sigurohuni të jetë e shtrënguar mirë në atë pozicion.
  • Nxirreni tapën në mënyrë të pastër duke e ngritur gradualisht sipër.
  • Përdorni një pecetë të pastër për të pastruar grykën e shishes.
  • Hiqni tapën nga hapësja dhe merrini erë për tu siguruar që vera është e konsumueshme.
  • Lejohet që ta vendosni tapën në një pjatë në krah të tavolinës, në mënyrë që klienti ti marrë erë nëse dëshiron.
 3. Hedhja e verës
  • Ofrojini pak verë në gotë klientit në mënyrë që ta provojë dhe të aprovojë zgjedhjen nëse është i kënaqur.
  • Mbajeni shishen në pozicionin e hedhjes, duke mbajtur një pecetë nëse duhet.
  • Hidhni verën në gotën e duhur, duke u siguruar që shishja të mos prekë buzët e gotës.
  • Vazhdoni të hidhni verë në gotë deri sa të arrihet niveli maksimal diametrit të mesëm të gotës.
  • Rrotullojeni lehtësisht shishen kur po mbaroni hedhjen në gotë, në mënyrë që të evitoni pikimin e verës në tryezë.
  • Mos derdhni verë në pjesën e jashtme të gotës ose mbi pecetë!
  • Tregohuni të kujdesshëm të evitoni hedhjen e sedimenteve ndërsa vera i afrohet fundit të shishes.

 

Restorant Panorama ne Maminas ju fton te vizitoni website-in tone dhe te rezervoni tavolinen tuaj. Ju mirepresim.