mish-i-fresket

Mish i fresket. Zakonisht, produktet e mishit percaktohen si ushqime qe perbehen ose permbajne mish. Mishi i nje
kafshe, tipike ose shpezeve, konsiderohet si mish. Mishi i kafsheve ka një vlere te larte biologjike dhe nje burim i mire i proteinave ne shume vende. Mishi dhe produktet e mishit jane burime ideale te mineraleve te
tretshem, vitaminave, yndyrave thelbesore, aminoacideve dhe shume ushqyesve te tjere qe kane
nje funksion specifik per trupin. Mishi eshte nje burim i mire i acideve yndyrore
omega-3, proteinave, vitamines B12 dhe nivele te larta te hekurit.

Mishi dhe produktet e mishit jane ushqime te rendesishme me perberes thelbesore ushqyes si
aminoacidet thelbesore, acidet yndyrore, vitaminat dhe mineralet qe formojne nje perberes te
rendesishem per proceset normale fiziologjike dhe biokimike dhe kane nje rol te rendesishem ne
permbushjen dhe mirembajtjen e shendetit te njeriut. Studimet tregojne se vlerat e larta ushqyese
(yndyrna, proteina dhe karbohidratet),minerale, vitamina dhe komponime te tjera funksionale kane
nje rol parandalues kunder semundjeve te ndryshme te shkaktuara nga mungeses se lendeve
ushqyesve.Mishi si perbers ushqimor duhet te perfshihet si proporcion i rendesishem ne dieten e
ekuilibruar per te permbushur perfitimet e kerkuara shendetesore. Proteinat dhe amino acidet jane
te dobishme per rritjen dhe ndertimin e muskujve te njerezit.

Ka nje kerkese ne rritje per mish dhe produkte mishi me te shendetshem qe përmbajne nivele te uleta yndyre,
kolesterol, permbajtje te zvogeluar te klorur natriumi dhe nitrite, profil i azhurnuar i acideve
yndyrore perberjen dhe perberesit e shtuar shendetesor ne mesin e konsumatoreve ne te gjithe boten.
Pengesa kryesore e mishit dhe produkteve te mishit te fresket eshte mungesa e fibrave dietike dhe prania e yndyres se ngopur.
Per te pare me shume rreth ambjenteve tona ju ftojme te vizitoni websiten tone ose te shikoni ne faqen tone te instagramit.